söndag 27 januari 2013

Nytt och gammalt, yllesockar på och målmedvetenhet!

Här kommer några bilder från dottern och Olofs hem, de flyttade in under julhelgen. De bygger förstås vidare för allt är inte klart men under julens helgdagar så har de haft ledigt. Här sitter jag och Atle på kökssoffan och väntar på middag.

Nytt och gammalt, skåpet stod i farstun när de köpte huset. Nu har den fått flytta in i köket och ska användas till förvaring av porslin med mera. Stor gasspis var ett önskemål som dottern hade, hon gillar att laga mat och baka.

Alla golv är behagligt tempererade tack var golvvärmen, kvar att göra är att sätta trösklar. Här mellan kök och vardagsrum ska det hängas upp skjutdörrar. Det här med golvvärme är ju inte fel men oj vilket projekt om vi skulle besluta oss för att lägga in det i vårt hus, nä det är yllesockar på som gäller hos oss. Det är skönt det med och bra mycket billigare!

Naturella timmerväggar som är skrapade och rengjorda från nubb och gamla limrester. Elen har de fällt in i timmerväggarna. Den gamla soffan följde med huset, paret som sålde sin "sommarstuga" var så glada att slippa komma upp från Stockholm och ta reda på alla inventarier och verktyg så de fick ingå i köpet. Gamla skåp och byråer kan man alltid ha användning för.

Kakelugnen är suverän, ger fin värme plus att man ser elden då den har en glaslucka innanför mässingsluckorna.

Här testar Atle och husse gästsängen medan Olof slappar i soffan och filosoferar om forsättningen på byggandet. De har varit så himla idoga och duktiga med hela det här projektet. Jag är väldigt imponerad att deras ork och målmedvetenhet. Som jag skrev för över två år sedan då det köpte den här gården så måste man vara överens om arbetsinsatsen, pengarna och saker man får avstå när man ger sig in i ett bygge av den här storleken, det är inget som går av sig själv och många beslut som ska fattas på vägen. Grattis till ert fina hem Nea och Olof!

 

3 kommentarer:

stuganpafjallet sa...

Åh så fint det ser ut! Vilket arbete de gjort.

Anonym sa...

De ser ut att ett himla mysig hus men det görs ju inte av sig självt, förstår att det krävs en hel del jobb för att få det som man vill ha det.
Märta

Annelie sa...

Det blir och är jätte fint och nej det görs inte i en handvändning. Tillfredställelsen att "göra" själv är en stor drivkraft för dom. :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails