fredag 4 januari 2013

Bloggkompis med vek haka?

Måste bara visa vår fina Nils, gammelkatten som nu är 13 år. Han är gärna med på bordshörnet om man företar sig något i köket. Som att blogga eller när man äter frukost.

Det är endast han som får sitta så här på bordet eller så kryper han ner bakom ryggen och ligger och värmer sig. Är det riktigt kallt ute så ställer vi fram en stol vid elden i köksspisen där han snabbt tar plats och ligger och myser.

Han är tigrerad sammetsgrå men ser nästan rosa ut, det är en märkligt färg den diluterade färgen.

Med åren har han fått en vit haka, hans haka som är av den "veka sorten" eller rättare sagt så har han väl överbett. Nils min bloggkompis med vek haka!

5 kommentarer:

Tandläkaren sa...

Odontologiskt brukar man säga flyende haka :-)

MrsUniversum sa...

Så bra han har det!!!
Och du har det ;-)
Inte ens på vintern behöver ni frysa i sköna köket.

Annelie sa...

Ja, flyende haka är nog det man hört, låter lite snällaren en ett krasst "överbett". Passar herr Nils bättre.
Ja vi har vi det bra här i köksvärmen. Eld i järnspisen är så trevligt. Jag eldar gärna med något sprakigt som gran eller tall bara för att jag gilla knastret, men bäst värme ger ju björkved förstås.

Fru Purjo sa...

Han är söt även med överbett :-)

Beträffande din fråga om hönsvärme så har vi denna vinter använt två -tre värmelampor och det har räckt hitintills, men å andra sidan har det bara varit 15 minus som kallast denna vinter.

Just nu har vi även många djur och de avger ju också värme och bidrar till att hålla hönshuset lagom varmt.

Lycka till med hönshusbygget :)

ylven sa...

De är härliga de små djuren! Det slumpade sig att vi fick en ungkatt på julafton som är rätt lik Nils och en tidigare katt som vi haft, men med längre päls. Nu ska det upptäckas överallt, men ut vill hon inte gå ännu, inte bekvämt, även om man har lång päls!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails