söndag 25 mars 2012

Viltmiddag 2012

Förra helgen hade vi vår årliga viltmiddag här på Höjden. Frosseri i proteiner av det röd-köttiga slaget.

Vi var 14 till bordet den här gången. Jägarna gjorde ett finfint kockjobb som vanligt, de ser rätt nöjda ut faktiskt.

Älg, ripa, hare och orre, helstekta och som gryta, vi gjorde en tjälknöl av älgsteken och som kontrast till allt det vilda även en lammstek. Sallad, potatisrulltårta, olika geléer också lite småplock med inlagda oliver och chilli till det.

Camilla, Åsa och Lena väntar på att alla grytor ska ställas fram. Trevlig kväll som alltid. Vi avrundade med att spela spel. Det kan gå ganska hett till på slutet av kvällen, musikquiz är faktiskt alla bra på och tävlingsnerver verkar alla ha, det blev blodigt allvar!

Dagen efter när jag städar kan man hitta sånt här lite här och var i huset. Måste säga att jag hajjar till när jag får in en sådan här sak i synfältet. Det liksom kryper till kroppen och jag hinner tänka på olika läbbiga saker det kan vara.

Men så är det bara en helt vanlig fot från en fågel, inget konstigt med det, våra katter bara älskar riktiga leksaker!

På söndagen fick Olofs gamla Aktiv ta sig en tur runt gården, trädgårdsmästaren och han har fällt lite vedskog nere i hagen och efter det så tog han sin spätta på en puttrande tur.
 Toppenväder hela dagen och riktig skarsnö. Det är annat än idag, söndag en vecka senare, det har kommit blötsnö under natten och allt är moddigt och blött ute, nu är våren på väg.

  

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails