måndag 5 mars 2012

Tantblomma nr 1


Tog hem en lavendelblå Saintpaulia som är jättefin. Väcker minnen av gamla tanter under min uppväxt. Tror knappast att min mamma hade sådana här, hon var mer för Gloxinia och Lyckliga Lotta.
Det slank med en liten Plättar på tråd också, båda sorterna passar hemma hos oss för vi är stundtals enormt dåliga på att vattna. Myrten och andra finbladiga är jag expert på att dräpa, så jag håller mig till de med tjocka blad!

På mannens företag laddar dom nu med bl a pelargonia- och fuxiasticklingar. Snart är alla drivhus igång för säsongen. Det betyder också ett ständigt passande med fläktar och värmerör som ska hålla frostfritt nattetid, inget får gå fel när man odlar för sitt levebröd!

Utanför växthuset bakom värmerören ser man hur snön trycker på. Det här drivhuset dom kallas för 1:an är väldigt gammalt, byggt på 30-talet, det ligger nedgrävt i marken, ett sätt att hålla värmen på våra breddgrader.
Snön hjälper till den både isolerar och reflekterar ljuset en kall och solig vårvinterdag.


2 kommentarer:

Högagärde sa...

Nej då inte är det en tantblomma med sedan kommer jag på att tant faktiskt är ett fint ord som står för mycket positivt. Så okey, det är en tantblomma för alla. ;-)

Annelie sa...

Ja det var bara mysiga, trevliga och glada tanter jag tänkte på ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails