onsdag 29 januari 2014

Stadig temperatur!

Är så himla glad att solen visar sig, allt blir så mycket lättare med solljus. Sedan så har temperaturen hållit sig på stadig och lagom kall nivå de senaste dagarna. Det är stor skillnad på -10C och -30C, rena rama blidan och så pass "milt" att bilen startar även om man glömt koppla i motorvärmaren.
Nu vill katter och hundar vara ute igen, själv tar jag gärna en promenad, inte för att jag måste utan för att jag vill.

Fler plus i kanten är att vattenkaret i fårhuset håller temperaturen så att jag slipper slå hål med yxan och fiska upp sjoken med issleven. Fåren klarar sig bra när det är kallt bara de har fullt på foderbordet och torr halm att borra ner sig i men jag märker att de gärna står ute och spanar när det är soliga fina dagar. Det är helt enkelt bra mycket trevligare med gnistrande sol och lagom med kyla!

På företaget är det lugnt, håller på med bokslut och lite allmänt städande, bra att få det gjort nu när vi har gott om tid och glest mellan kunderna!

4 kommentarer:

Mien sa...

Tack för din alldeles fantastiskt fina blogg som jag följer slaviskt! Jag älskar att få ta del av era lammbestyr, vintern, ert vackra hus och er! Inlägget om kattbröderna ska jag visa för min klass på måndag, jag har flera catlovers i min aspbergerklass och de kommer att bli saliga över de dryga bröderna!
Mien

Annelie sa...

Tack Mien det värmer, läser ju din sedan många år så det nästa känns som att jag känner dig och din familj!
Vad roligt att våra dryga (riktigt bra beskrivning) pojkar Tjorv och Kurre får medverka i undervisningen.
Det ska jag undvika att tala om för dom för det skulle alldeles stiga dom åt huvudet!Ha det gott/Annelie

Synnöve sa...

Hej,
Tack för trevlig blogg. Kommer hit fler gånger.
Det finns någon kommentar om värmd vattenbalja hos nisseitorpet.wordpress.com

Annelie sa...

Hej Synnöve och tack. Alltid trevligt med nya läsare som ger sig tillkänna! Det är ju roligt att få kommentarer även om jag förstår att många bara vill titta in lite nu och då. /Annelie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails