onsdag 1 januari 2014

Morgonen efter årets sista dag.

Årets första morgon som börjar som alla andra morgnar med en sväng till fårstallet för utfodring och sedan rastning av hund. Idag, nyårsdagen blir en latdag då vi kramar ut det sista ur den här jul- och nyårshelgen. Hur det nu än är så håller vardagliga rutiner ordning på tillvaron. Det ska bli skönt med vanliga arbetsveckor igen, det tror man aldrig där före julhelgen men varje år känner vi likadant.

Igår var det nyårsfirande med några vänner hos syrran som dukat för fest och förmodligen lagat mat hela eftermiddagen, väldigt lyxigt och fin avslutning på året.

Min syster är bäst på att komponera goda middagar så det ser man alltid framemot. Skönt också att få kliva ur sina egna serveringskläder, klä upp sig lite och bara njuta av god mat med kompisar.

Stilstudie av värdinnans armband som matchade kvällens dukning. Det blev en tidig kväll, strax efter 12-slaget körde vi hem, ja jag hade ingen lust att dricka skumpa eller annan alkohol och det sämsta med nyårsfirande brukar alltid vara att det är svårt att få tag i en taxi innan småtimmarna.

Vi hade kunnat gå i det milda vädret men kände inte för en 50 minuters promenad i mörkret eftersom det är ishalt i hela Boden efter den vädermässigt konstiga julhelgen. Isiga gator med pudersnö på är livsfarligt, det krävs spark och broddar för att ta sig fram. Så idag är jag pigg och utvilad utan vätskebrist, det känns väldigt skönt. God fortsättning på er alla!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails