söndag 10 juni 2012

Äntligen rensat landet

Vi har liksom väntat på bättre väder, men ikväll var det bara att dra på regnställ och stövlar det finns ju inget dåligt väder...
Fördelen med blötväder är att rotogräset lossnar lätt så vi har i princip gått igenom hela trädgårdslandet. Fröogräset får jag ta när det torkar upp mer. Jordgubbarna är rensade på revor och ersatta med nya där det behövdes. Sedan fick vi ned lite plantor också, nu är vi igång och det känns bra. Perfekt med regn när det är nyplanterat förutsatt att det inte blir störtskurar.
Planen var att plantera lite sticklingar men nu tog vi tag i trädgårdslandet istället, de här små krukväxterna kan vänta nån dag.

Regnet har strilat ner hela morgonen och dagen, jag passar på att fylla tunnorna med vatten. Här brukar vi sitta efter jobbet och ta en kvällskaffe, men det har inte varit något väder för det ännu. Vi har inte ens tagit fram möblerna för att vädret varit så hopplöst.
Vi planterade en del blommor och köksväxter, purjolöken ska jag vänta med några dagar så det verkligen inte finns risk för kalla nätter. Nytt i vårt kryddland i år är Stevia, sockerplantan, det ska bli intressant att se hur den tar sig. Den franska Dragonen har överlevt liksom Pimpinellen och äntligen så har våra rabarber fått växtkraft av all den fårskit som vi grundade gropen med när vi flyttade den.

Avlsutade med en kaffekopp med varm mjölk inne i växthuset. Medan vi ändå var regnklädda så fick trädgårdsmästaren hjälpa mig att verka klövarna på de sista två ungtackorna som gått med näbbskor ett bra tag.
Blöta ulltussar är inte så kul att hålla på med, när man grenslar dom är det som att vrida ut vattnet ur en jättestor teddybjörn klädd i otvättad ullkofta, doften är minst sagt ullig, därför bra med regnställ som man kan spola av sedan. Nu är alla fina om sina fossingar, det var lätt att klippa nu när klövhornet blivit mjukt i vätan.
Imorgon är det en ny vecka med jobb för min del, blev inte så mycket uträttat här hemma i helgen eftersom det regnat. Får vi en solig dag ska jag sluta tidigt för jag måste röja under alla elstängsel, det är redan väldigt långt gräs på sina ställen.

Ha det bra så länge!/Annelie

3 kommentarer:

Gårdsbacken sa...

Bordet på den översta bilden med sticklingarna visar ett "bord" av en gammal bräda. Jag förmodar att det är någonting ni tillverkat själva? Ser snyggt ut. :)) Är det så att benen till bordet/bänken är gjord av metall? Min planteringsbänk har sett sina bästa dagar så jag planerar att ordna något nytt.

Efter regn kommer sol...

/Paula på Gårdsbacken

Annelie sa...

Hej Paula, det är golvplank som vi skruvat ihop. De är monterade mellan stolparna som håller upp nocken på växthuset. Fungerar som arbetsbänk och odlingsyta, ibland dukar vi upp en buffé på den också. Mycket användbart, skurar bara av den med såpa.
Nu har vi äntligen fått lite sol här hos oss, allt det gröna har tagit fart av bara den!
Ha det bra/Annelie

Malin sa...

Hej Anneli!
Intressant att läsa om studiebesöket. Tack för bilderna.
/ Malin Långasjölamm

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails