söndag 14 mars 2010

Viltmiddag


Vi har haft vår årliga viltmiddag på Höjden.
I år var vi tio till bordet. Vi brukar vara fler men med lite mindre kött i frysarna och kort varsel med inbjudan så blev det så i år.


Peter smörsteker tjäderbröst.

Kockarna grejar. Jag måste vara ärlig och säga att för mig är det före och efter viltmiddagen. Eftersom jag jobbar i servering och kök så är jag ganska petig med hur det ska städas och röjas. För mig är det ingen idé att göra någon noggrannare städning före den här middagen. Det är köttslamsor och blodstänk lite här och var!

Gott blir det, rent frosseri i olika kötträtter och nån liten grönsak. Närmast i bild är L-Os goda murkelpaj, sedan en sallad med rödlöksmarmelad.

Mer på menyn: tjälknöl på älg, smörstekt tjäder och ripa, fläskfilé späckad med järp- och orrfärs blandad med smörstekta kantareller. Viltköttbullar med svamp och en älgryta kryddad med kanel till det potatisbakelser och sallad. Allt var supergott!

Lite surr innan maten, det var kanske den största skillnaden mot tidigare år, vi hann med att prata med varann på ett annat sätt.

En lite grönsaksrätt hade minsann smygit sig in.


Det blev bättre med plats den här gången. Vi har ett stort kök men är vi 20 till bordet så blir det trångt även hos oss.


Årets yngsta deltagare var Lisa som inte sa ett pip, helt lugn och cool var hon med hela kvällen. Satt hos mamma och pappa eller låg i sin vagn och funderade.


Johan, som gillar lite mer avancerad matlagning, tar igen sig lite efter sin stund vid köksbänken och spisen.


Sarha och Johan är redo för kvällens måltid.
Trevligt, gott och många skratt. Nu är det spikat att det alltid är viltmiddag andra helgen i mars så vi slipper trixande med våra almanackor. Långpendlare, småbarnsföräldrar och jägare framför allt vet vad som gäller.


Agnes är med som vanligt, men är man 4 år så blir man lite trött framåt kvällen. Hon slocknade på köksoffan med baggskinnet som täcke utan så mycket som ett pip.










Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails