tisdag 23 mars 2010

Lösningen på takras?

Det har varit många incidenter med snötyngda tak i vinter. Inom lantbruket har det rasat in flera tak på större hallar med och utan djur i.

Lösningen på det är mer byråkrati (?)
Idag får jordbruksfastigheter bygga utan bygglov från kommunen. Nu kan det bli ändring på det enligt ett förslag som presenterades på morgonens nyheter. Kommunernas byggnadsnämnder ska säga sitt.

Men vad jag har förstått så är ju redan Länsstyrelsen inblandad i alla byggen för djur, vore det inte klokare att konstruktionens hållfastighet kommer fram där? Det är kontroll på ytor och ventilation/luftens omsättning, dörrar och fönsters placering för att inte tala om ytskikt. Några cc-mått på takstolar platsar säkert i den ansökan.

Är det någon som tror att en jordbrukare någonsin kommer att tulla på hållfastigheten på just takkonstruktioner efter årets vinter. Eller det som är viktigare, skotta av taken, för även den mest stadiga konstruktion kan få sig en smäll av så stora tyngder snö som vi fått i år.

Trädgårdsmästaren snöröjer sina drivhus efter varje snöfall från december till mars just för att slippa krascher för det har vi också varit med om.


Våra fina baggar Baxe och Harald äter morgonmålet. Solen värmer riktigt bra nu. Det är nattkallt men härliga dagar med sol och lite takdropp.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails