måndag 9 november 2009

Söndagutflykt


Morgon på Höjden.


Det blev snö den här helgen.



Kl 8.00 i fårstallet, 3+grader inne och ute -8.

Vi var på näringslivsgala (http://www.naringslivsgala.nu/) igår så både jag och T är lite trötta idag, mest jag, han är ett fenomen trädgårdsmästaren, blir aldrig dålig eller trött. För mig blev sängläge igen efter fårens morgonmål. T får ta morgon prommis med Atle.
Synd att jag inte tog någon bild på oss, speciellt på T som hade smoking på sig, tjusig gubbe när han vill.



Vi hade lovat att följa med på brovisning idag som dottern och O planerat. O har byggt en stenbro över en å ute på ett av våra skogsskiften.


Syrran och Barbro som jobbar med mig följde också med.


Här står vi och pustar ut lite, det är ca 800m från närmaste skiftesväg så det är en liten bit att gå i terrängen. Bra med lite frisk luft för en annan som var lite matt i pälsen.

Trädgårsdmästarn som lovat att hjälpa O att rensa ån från stenarna ifall bron rasar:
-Det blir ju ett jävla projekt ifall det inträffar.

Brobyggaren själv har slutat räkna hur många timmar han lagt ned. Det har tagit många dagar av hösten iallafall, han började planera bron i vintras. Vi lät honom hållas för vi trodde inte att han skulle genomföra projektet.
Under våren och sommaren har han samlat stenar och byggt eftersom. Varje ledig stund har han åkt iväg till bron och jobbat lite.

Jag måste säga att han varit målinriktad.
Snyggt jobb, första och enda valvbron han kommer att bygga?
Fast jag har hört honom prata om en stenbrygga ut i sjön.

Träkonstruktionen som han byggt efter ska tas bort när det fryser på. Nu kommer vi över till resten av skogen. Tidigare har vi bara kommit dit från andra sidan och där är det bara skog och skog. Inga stigar eller vägar på flera kilometer.

Riktigt Narnia-landskap, dottern håller koll...


...åh titta här har herr bäver varit framme, fattas bara att vi skulle få se herr kentaur stå vid lyktstolpen och hänga.

Bävern har fällt ett antal aspar med en diameter på 35-40 cm. Sedan har han slutat att bygga kom väl på andra tankar eller så kom jägaren på honom. Lika bra det för skogen mår dåligt av att ha fossingarna i vatten.

Våra egna fossingar har T tagit hand om. Eller kängorna rättare sagt. Insmorda med fiskarsmorning står de i köket och torkar, redo för en ny vinter.















Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails