onsdag 11 november 2009

Men hallå där Lotta!


På tisdagens morgon så hade tacka nr8, kallad Lotta, hoppat över till den andra baggen och hans avelsgrupp. Hennes ankomst skapade oro i leden. Bråkig och tjurskallig samtidigt som hon stod på bakbenen och kollade tillbaka in på sin "bagge". Det tog ett tag att få in henne på rätt sida av grindarna. Sedan blev det lugnt igen, men kon klättrar fortfarande för att kika in till de andra, verkar längta till andra sidan var hon än befinner sig. Jag har täckt för grindarna med gamla hästfiltar så att baggarna inte ska se varandra och stångas. Det funkar jättebra förutom det här men Lotta då. Tur att inte alla tackor är så gymnastiska som hon!



På kvällen kokar jag fläsklägg, fast det var trädgårdsmästarn som skulle göra det från början. Han har drabbats av akut huvudvärk och är liggande. Klagar och är "sjuklig".

-Du är bara ovan att ha huvudvärk svarar jag när han drar fram alla olika sorts åkommor han kan ha drabbats av. Lite vätska och en Treo så rätar du på dig till imorgon.
Mycket riktigt så var han piggelin imorse. Men jag tittade till honom några gånger man vet ju aldrig vad som kan visa sig, knorrutväxt eller annat.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails