måndag 1 februari 2016

Skinnleverans!

Årets skinn kom sent, vi slaktade sent och fick inte iväg skinnen innan det magiska datumet som garanterar retur innan jul. Nåväl nu är dom här, äntligen.

Har gått igenom dom och sorterat i olika högar. Det är det hellånga mörkbruna mattskinn i traven närmast och bortanför ligger babyskinnen och de vita mattskinnen.
Det finns ett skinn för varje ändamål. Hemma hos oss har vi skinn lite här och där, det är väldigt skönt att ligga och sitta på ett lammskinn i soffan tex, eller i fåtöljen. Det skyddar möblerna och är samtidigt varmt, luftigt och skönt att ha bakom rygg och rumpa.

Skinnen skakar man av och vädrar ute, upplevs de ofräscha så kan man snöbada dom och sedan låta lufttorka, ull är självrenande! Fläckar kan man punkttvätta med lite ulltvättmedel, är de beredda som "tvättbara" behöver man inte vara rädd att förstöra själva lädret, däremot traditionellt beredda skinn ska man undvika att blöta ned i botten. De klippta med 35 mm ull längd  kan man även karda/kamma för göra dom mjuka och fina igen. Sitter man på skinnet dagligen blir de med tiden lite toviga i topparna.

Våra skinn går även att tvätta i maskin på ullprogram, en säkerhet ifall de blir riktigt nedsmutsade men absolut inte nödvändigt med tanke på den självrenande egenskapen. Helt galet egentligen att man ska tvätta läder- och skinnprodukter i tvättmaskin kan jag tycka! Jag har lagt upp fler bilder på fb "Höjdensfårgård" om man vill se fler skinn.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails