lördag 30 januari 2016

Finaste dagen och snart februari.

Helt underbart med solsken! Tog mig en ledig fredag för att hinna ikapp med lite av varje här hemma. Unnade mig en promenad i solen och sedan en rundtur på gården och dess byggnader. Längst där nere till höger om björkdungen håller vi på och röjer för nytt bete, eldade rishögar under julhelgen. Det blir bra med lite får som trampar runt och betar grönskan när marken äntligen nås av ljus.

Allting ligger inbäddat i fluffig snö. Det har inte kommit några stora mängder, ligger väl kanske 30-40 cm på de öppna ytorna.

Alla uppskattar solen efter den långa mörka december, trots att den står lågt värmer den faktiskt.

Tackorna står ute i flera timmar när det är sådant här fint väder, den här sista fredagen i januari var det -20C. Ingen vill väll ligga inne i mörkret när solen äntligen skiner.

Fredag mitt på dagen och det är helt tyst ute, småfåglarna har inte börjat sjunga ännu, de har fullt upp med att äta och hålla sig vid liv antar jag. Fågelborden hos oss är alltid välbesökta den här tiden på året.

Men solen sjunker snabbt så är det fint väder som man vill vara ute och njuta av måste man ta tillvara på tillfället och släppa allt annat för en stund. Skönt att vi snart lämnar januari, nu är vi på väg mot ljusare tider, äntligen!

2 kommentarer:

MrsUniversum sa...

Lätt att bli avundsjuk på norra Norrlands klimat. Fint har ni!

Annelie sa...

Ja sådana här fina dagar njuter man!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails