onsdag 3 februari 2016

Traktor och skottad gårdsplan.

Trädgårdsmästaren skottar gårdsplanen så som vi brukar göra senare i mars-april, en riktig vårskottning med andra ord. Det betyder att han tar undan så mycket snö han kan och lägger i högar ute på vallarna omkring huset. Det blir öppet, avskalat och hmm.. väldigt fult, om man nu kan benämna en avskottad gårdsplan som ful. Ja det blir inte pittoreskt iallafall, bara praktiskt. Nu kan man parkera 8 bilar i bredd framför farstukvisten om man vill.

Traktorn parkerar vi i "garaget" som vi byggde i november, det är såklart inte färdigt, vi fick ju stressa lite med att få allt under tak innan snön kom och det hann vi precis tack vare hjälp av bästa svärsonen Olof. En plats till traktorn och den andra till bilen. Väldigt skönt att slippa översnöad bil när man ska iväg på morgonen. Tanken är att vi ska sätta garageportar på bilens sida och skjutdörr på traktorns men jag misstänker att det bara blir ett utav det.

Det har fungerat bra som det är och vi har sluppit drivsnö än så länge. Skönt att det visade sig vara ett så praktiskt bygge eftersom vi dividerarde fram och tillbaka hur det skulle byggas och var, vi hade lite olika idéer men landade i denna prisvärda lösning, det är trots allt den första (och förmodligen den enda) snedtaksutbyggnaden på denna gård!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails