torsdag 11 februari 2016

Streptocarpus en favorit i det här huset!

Trädgårdsmästaren sår fröer och planerar vårens odlingar både hemma och på arbetet. Våren är en bit bort för oss här i Norrbotten men planerandet är liksom halva nöjet. Under tiden får man njuta av de vanliga krukväxterna; Streptocarpus eller Kornettblomma är en favorit som signalerar vårvinter. När den börja blomma efter det totala vintermörkret vi haft november-januari så känner man att våren är inom räckhåll.

Några av våra amaryllisar fick två och tre stänglar så dom har vi fått njuta av länge! Den här limegröna sorten var bara för vacker. Jag brukar föredra de som är röd- och vitstrimmiga men den här har passat jättebra som februariblomma.


Krukväxterna tar alltid stryk under vinterns mörker, men den här lilla "tändstickskaktusen" har klarat sig bra både i mörker och den sparsamma vattningen som bjuds här på Höjden. Vi gillar tåliga växter, helst sådana som överlever utebliven vattning veckovis.


Solen stannar kvar betydligt längre när den visar sig, så pass att den faktiskt värmer upp köket den timme den gassar rakt in genom fönstren. Februari är en månad som bara ska genomlevas på något vis men nog är det härligt när den bjuder på solsken även om det fortfarande är kallt ute.

3 kommentarer:

MrsUniversum sa...

Så fint på fönsterbänken! Streptocarpus (Kornettblomma) påminner mig om min barndom. Granntanten hade massor med vackra så´na i sitt hem. Själv är jag mer "tändstickskatus"-människa. Det mesta av annat dör :-(

Jody and Stan sa...

Beautiful photos! Thanks for sharing.
Hugs,
Jody

Annelie sa...

Tåliga växter är bäst MrsUniversum!

Thanks Jody and Stan, during the winter its extremly difficult with the natural light here in the north (the midvinternigth youknow), but a sunny day like this its no problem!
Hugs,
Annelie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails