söndag 18 januari 2015

Snö

Äntligen, *smått ironisk men med en positiv underton* så har snön kommit för att stanna. Den här tiden på året ägnas mycket tid på att förflytta snö från en plats till en annan. Det gör vi med snöskyffel och gårdens bästa arbetshäst vintertid -snöslungan.

Tidigare år har vi lejt in snöröjning av gårdsplanen men i år hoppade vi över den tjänsten för att trädgårdsmästaren tänkte skotta själv. Nu har det blivit lite si och så med det då han varit helt korrigerad i höft och axlar. Så jag har kört snöslunga en hel del men vi har också fått hjälp av svärsonen som gärna blåser runt med slungan om han har tid.

Vackraste himlen idag då solen visade sig över berget en stund.

Tackornas matplats ute är skottad efter att ha varit täckt med 70 cm snö. Nu kan vi snart fodra ute igen. Eftersom det varit både kallt och snöoväder plus att vi fick små lamm förra vecka så har de fått vara inne hela dagarna men nu börjar det vara dags för utegång.

Måste bara röja planen framför fårhusets dörr också. Här har jag inte lust att släppa ut små lamm som är en vecka gammal. Så de får antagligen gå inne den här veckan med.

Bilarna är som isbitar. När man inte har något varmt garage så ser dom ut så här större delen av vintern. Blir till att ställa bilen i uppvärmt parkeringshus någon dag när jag är på jobbet, då är den tinad när man kör hemåt på kvällen.

Nog är det vackert och lugnt med alla snö, ljudet blir dämpat, man är liksom i sin egen bubbla och hör endast knarret under skorna.

Idag hade vi milt och skönt med endast -6C, ljust och fint den stund solen visade sig. Skönt att vi lämnar den mörka tiden bakom oss mer och mer för varje dag som går. Från vintersolståndet fram till nu så har vi fått ungefär 2,5 timme mer dagsljus per dag. Innan månaden är slut är vi uppe i 3 timmar/dag!

Snöslungan, den bästa kompisen just nu. Så länge den startar vill säga. Är väldigt glad att vi har elstart så man slipper dra igång den. Nytt tändstift gjorde susen då den varit lite svårflörtad en tid. Men nu är trädgårdsmästaren på bättringsvägen och gör lite inhopp i snöskottningen. Det är drygt att göra alla gårdssysslor själv, särskilt när man arbetar heltid.  Åter igen slås jag av hur beroende man är av att vara frisk och ha hälsan då man bor på gård med djur.

4 kommentarer:

MrsUniversum sa...

Jag är allt lite avundstjuk på ert snötäcke även om det är tungt och drygt med snöskottningen!

Fint har ni det där uppe i norr!

Annelie sa...

Kallt och fint, mycket som döljs i snön... det blir ljust och vilsamt på något sätt.

Livetpaliden sa...

Så fint ni bor! Härligt med djur :)

Annelie sa...

Tack för det, ni ser ut att bo väldigt fint själva!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails