lördag 13 december 2014

Tak vare här!

Uppbygandet av fårens sommarladugård i form av en gammal lada som vi flyttat till gårdshagen fortsätter. Taket är halvvägs på plats. Här ser man åsarna med  nya "raftar" på plats.

Takutsprånget följer åsarnas längd, känns lite kort men så här var det gjort tidigare på den här timringen. Jag ska tillägga att det är bästa svärsonen (vi har bara en) som står för takläggandet. Trädgårdsmästaren dras med en inflammation i höften som gör honom helt ur skick att anstränga sig med att kliva och klättra så för hans del är det lättare arbete på marken som gäller.

Vi återvinner gammalt plåttak som finns i gömmorna. Möjligtvis kommer de bästa bitarna från det gamla taket till användning också. Det är väl ett och annat spikhål i plåten  men inget som kommer inverka på funktionen som regn och solskydd för våran fårflock.


Nu är arbetet pausat men återupptas förhoppningsvis när vårsolen återvänder. Det är inte vidare kul att arbeta ute i mörker och snö, de här bilderna är från november då snön låg som ett lätt uppfriskande ytskikt över markerna. Efter det har det både snöat och regnat så allt är isigt och glashalt, det är helt enkelt med livet som insats att klättra runt på stegar och ställningar så vi avvaktar i väntan på bättre, ingen ko på isen än på ett tag. Det ska nog bli klart innan betessäsongen börjar!
  2 kommentarer:

MrsUniversum sa...

Mmm, gillar´t!

Annelie sa...

Ja det blir nog bra tillslut. Särskilt skönt att visa våra "bekanta" som tyckte vi skulle elda upp rucklet...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails