lördag 13 september 2014

Tomt.

Den här perioden på året är finalen på en intensiv period som börjar med lamningen i april, fortsätter med stängsel och betesplanering i maj och juni  för att sedan fortsätta med daglig omsorg om flocken fram till frånskiljning och sista betesläppet i augusti innan slaktbilen slutligen rullar ut från gården.

Det är skönt att få det gjort men det är också vemodigt. Tror nog att alla som skickar djur till slakt känner likadant. En kluven märklig känsla, samtidigt som man redan tänker framåt på nästa säsong. I all fall i det här huvudet är det fullt med tankar på hur man gör det ännu bättre, både för människor och djur ska jag väl tillägga. Här ska nu städas innan vi kan stalla in för vintern, 30 cm hårdpackad ströbädden ska ut och det ska sopas och spolas för att få det rent.

I fredags hämtade vi hem köttlådorna från slakteriet, de är nu utdelade till sina beställare, våra fina trogna kunder som med sin vilja och iver att köpa lokalproducerat beteskött är så viktiga i vår verksamhet på den här gården!

Under den allmänna uppståndelsen som varit de sista dagarna med slaktbilen, leveranser med kött, transporter med avelsbaggar, skinnköpare och köttkunder som kommer och far så ligger tackorna och myser helt frikopplade och lediga efter en lång period med lamm.

De går just nu i hagen mot sjön. Här har de riktig semester, ligger i skuggan på dagarna och blir serverad mat morgon och kväll eftersom betet tryter. Det andra betet ska de få ströva på om någon vecka, först ska vi gruppera om våra baggar som nu har anlänt till gården. De står i box i stallet så vi hinner bekanta oss lite och se om de har några oönskade baciller som bryter ut efter deras miljöombyte, jag får återkomma med bilder på de snyggingarna!Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails