onsdag 17 september 2014

Arbetsrum för en gubbe.

Här på höjden pågår olika byggprojekt samtidigt. Det snickras och byggs efter humör kan man väl säga. Vi har ju inget garage eller liknande uppvärmt utrymme så det har stått högt upp på önskelistan. Vintern är lång och kall och det finns helt klart behov av ett uppvärmt rum där man kan snickra och fixa... för att inte tala om förvaring av målarfärg och liknande som inte mår så bra av minusgrader.

Just det här byggprojektet går under namnet "Pettsonbodan" då det kommer att bli ett rum fullt med arbetsbänkar, verktyg och alla sorters "bra att ha saker" ungefär som gubben Pettson har det i barnböckerna.
Trädgårdsmästaren är barnsligt förtjust i det lilla hobbyrummet som han ser som sitt eget lilla krypin.

Det slår mig nu när jag ser bilderna att väggen med man-tager-vad-man-haver-virke är helt rätt enligt inredningstrenden just nu, patinerade plank är snyggt och stylish, även om det inte var tanken här.

Utsikten från fönstret är väl inte den finaste men då portarna står öppna så blir det även ljusare inne i Petsson-bodan. Funderar på att sätta kattlucka in här också, det skulle ju vara praktiskt med ett hyfsat varmt utrymme till gårdens katter ifall vi är bortresta vintertid.

Men det är en hel del kvar att fixa än så länge. Vi håller samtidigt på att bygga ny box till baggarna i andra änden på höladan. Alla fårägare börjar sin karriär (inte alltid men ofta) med SJ-pallar som bokstavliga stöttepelare i sin fårhållning. Även vi har tagit till dom då vi byggt inhägnader och boxar. Baggarnas box var ett ihopplock av diverse pallar och skivor som vi nu äntligen har rivit och ska ersätta med något mer ordentligt.

Det blir riktigt bra kan jag meddela, bäst blir det med två fungerande boxdörrar så man slipper den provisoriska grinden för hålet, den som varit så bökig att öppna så man hellre klättrar över boxkanten. Inte alltid så praktiskt och ganska slitigt stundtals särskilt när baggarna har blivit äldre och lite mer opålitliga. Man vill så att säga kunna göra en snabb och smidig sorti om det skulle bli lite turbulent inne hos dom.

2 kommentarer:

MrsUniversum sa...

Fint blir det. Jag tänker på Henry David Thoreau och hans lilla stuga vid Walden.
Får panelen fortsätta gråna naturellt?

Annelie sa...

Tack, ja den ska inte behandlas. Är redan grå av väder och vind men framförallt för att delar av den varit gjutform till ett stor brobygge. Återbruk och man tager vad man haver.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails