tisdag 19 augusti 2014

Att frossa i grönsaker och bär...

Den här tiden är ju bara bäst! Vi äter inte mycket lagad mat under odlingsäsongen, vi har inte ens grillat så värst mycket den här sommaren. Däremot så har vi ätit sallader i alla former och blandningar. Så gott och precis vad man har orkat med i sommarvärmen.

Nu har ju rotsakerna blivit färdiga också. Så gott att få koka några rödbetor och bönor som man sedan kan äta med ett gott örtsmör.
Jag kan inte ta åt mig äran av allt nyskördat på bilden utan det är min syrra som levererat lite smått och gott från sitt stora trädgårdsland. Vi har ätit av allt utom squashen som jag tänkte prova baka kakor av. Jag gillar ju morotskaka och rödbetskaka så en kaka med squash borde också smaka bra.

Hallonsäsongen är över sedan någon vecka men som tur är har vi hunnit äta mängder av dom goda bären, både odlade och skogshallon. Godast att bara äta med en skvätt mjölk blandat med lite grädde. Dottern illustrerar storleken på finaste hallonen från Mockträskbär som vi hade ett litet utbyte med. Tomatplantor mot nyskördade hallon har trädgårdsmästaren ordnat, inte dumt att avnjuta i augustisolen med en kopp kaffe till.

Just nu försöker jag njuta av lediga helger och flextid på mitt företag. Märker hur jag sakta håller på att avprogrammera mig själv från mitt tidigare hektiska caféliv där jag alltid var på språng med någonting för händerna. Kan bara meddela att det går hur bra som helst men visst saknar jag gästerna och mina kollegor inom handeln. Vi delar ju inte vardagen på samma sätt som tidigare då vi alltid träffades och hade morgonfika tillsammans innan vi öppnade för dagen, så viss "abstinens" får jag nog dras med ett tag.

Kaffekonsumtionen har då helt klart gått ned och jag har inte druckit en mineralvatten på två veckor, vilket är väldigt ovanligt för den här kroppen :-)2 kommentarer:

Linda Färnevik sa...

Ja tänk om man åt så här året runt... Vad bra kroppen skulle må då! Kanske lite varmare mat vintertyid, men iaf färskt, obesprutat och med grönt som bas!

Annelie sa...

Ja eller hur, mer grönsaker överhuvud taget. Vi frossar och äter av allt nu men är inte självförsörjande resten av året. Skulle kunna bli bättre på det, finns egentligen inget som hindrar mer än utrymmet förstås.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails