söndag 6 juli 2014

Under parasollet

Äntligen värme och sol. Hann med morgonkaffe ute och en stund under parasollet innan det var dax för mig att åka in och jobba på caféet.

Har hur mycket som helst som jag vill göra här hemma men det får bli till veckan efter arbetsdagens slut, om jag orkar vill säga. Jag har alltid bra med energi på jobbet men sedan när jag kommer hem så finns den inte riktigt kvar.
Blir mest lättare göromål som avslutas med en stund under parasollet så man får känna lugnet en stund.

Söndagar är för all del inte supestressiga på företaget och glada och trevliga kunder har vi ju alltid så det är inte betungande. Det är jag själv som mentalt redan är på väg trots att jag bestämt mig för att hålla fanan högt och jobba på som om det inte fanns något annat i världen som jag hellre skulle göra just nu, knepigt är det men det går... med en stor portion vilja och jävlar anamma!

Alla som varit i liknande situation med jobb eller annat kan nog känna igen sig.

Så här såg växthuset ut förra helgen, den här söndagen har trädgårdsmästaren rensat ut de sista av handelsplantorna (som är i små krukor på golvet och den högra bänken) och gjort i ordning båda odlingsbäddarna.
Så nu börjar växthuset se ut som de brukar när vi odlar för husbehov, äntligen finns det plats för oss människor att hänga här ute. Saknar kvällarna med god mat och umgänge, men det ska förhoppningsvis bli lite mer av den varan längre fram!

6 kommentarer:

Linda Färnevik sa...

Visst vet jag vad du menar! Nu jobbar ju jag "hemma", men när det är mycket att stå i, så räcker krafterna bara till alla verkligen måsten och sedan tar det bara slut. Men då får man försöka passa på att vila också, så det inte tar stopp alldeles!

Parasoll ja, jag har ännu inte fått upp mitt. Måste ha en ny parasollfot. Kanske skulle jag gjuta mig en av betong? Jag saknar ju det, och får jag inte tummen loss snart, så hinner sommaren ta slut innan jag får upp parasollet! =)

Annelie sa...

Det är väl en bra idé, då kan du säkert gjuta en snygg egendesignad fot också. Sommaren pågår ju långt in i augusti så än finns det tid. Här är nästa projekt att få färg på hammocken och nytt tak, ser ut att hamna långt ner på priolistan just nu, har ju hur som helst inte tid att ligga i den just nu :-)

Högagärde sa...

Jag har visst missat att du tänker sälja caféet. Vad har du för nya spännande projekt på gång?
Det är ju många som går och drömmer om att leva på sitt jordbruk men det är ytters få förunnat. Då måste man ju ha en riktigt stor produktion och får man också jobba jämt.

Lycka till.
Elisabeth

Annelie sa...

Nej det blir inte får på heltid, det har vi för lite mark till. Har istället förvärvat ett tjänsteföretag (rent kontorsjobb kan man säga att det är) som går att kombinera med odling och får. Du vet ju Elisabeth hur det är med butiks- och servicejobb, vi arbetar som mest när alla andra kan vara lediga. I cafébranschen så är det dessutom konstant jobb från maj till augusti. Ingen bra kombo med lamm under vår och sommar även om de sköter sig bra bara man har gott om bete.

Det bästa är nog att i mitt nya företag kan jag fördela min arbetstid själv, jag kommer inte att ha några öppettider, så är jag sen en morgon efter någon komplicerad lamning eller liknande så kan jag komma till jobbet när som helst under dagen... eller nästa dag.
Så just nu är det här helt rätt för mig och kommer så att vara ett bra tag framöver!

Mien sa...

Hej Annelie!
Beundrar er för att ni finner nya vägar i livet. Istället för att bara köra på i samma samma och mer och mer försöka hitta ut på nya stigar ur labyrinten. Lycka till med det. Hoppas få se dig lite mer under parasollet. Någon gång skulle jag vilja sitta under det där parasollet med dig. Prata lamm över en fika. Jonas drömmer om att han och jag ska bila till norra Sverige. Vi har ju boende i Piteå så ni behöver inte känna att ni mitt i allt ska agera hotell. Någon gång, det skulle vara mysigt. Ni är välkomna hit också. Nu när ni blir mer flexibla. Vi har ett helt okej boende i vårt plåthus. Ungdomarna vill inte bo där för internet funkar inte där. Men då blir det väl svårt för dig också...

Annelie sa...

Ibland så kommer man till insikt Mien, man har bara ett liv. Hur roligt det än är och har varit med eget café så är jag nu helt färdigt med det. Måste hinna med något annat innan jag blir för gammal.
Jag tycker absolut ni ska planera in en tripp till Norrbotten och hälsa på oss, det skulle vara så trevligt att få träffa dig och Jonas på riktigt! Kan ni komma under sommarperioden eller skulle det vara enklare under hösten? Norrbotten är vackert på sommaren men hösten och vintern har ju sin tjusning med, det blir kanske inga ljumma kvällar under parasollet då förstås...
Ja Gotland har jag aldrig besökt så det skulle vara jättetrevligt och som du säger, vi hoppas på mer utrymme för sådana utflykter framöver.
Tänk till hur en resa hit upp skulle se ut och passa i tid så bokar vi in den om det så blir nästa år, bara den blir av!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails