onsdag 5 februari 2014

Att anlägga en gräsmatta

Jag hittade ett inlägg från i somras som jag påbörjat men inte publicerat. Det är från dottern och Olofs gård, då de höll på med gräsmattan på baksidan av huset. Här var tidigare helt igenvuxet med sly och större träd, tomten som hör till torpet, som numer är utbyggt till ett "hus", är totalt på 4000kvm.

Man kan säga att det gick att ana potentialen men att man inte förstod hur stor den egentligen var. Presenningen närmast markerar var växthuset ska placeras och den andra lite längre bort markerar ett tänkt trädgårdsland.

De har röjt bort alla buskar och träd sedan har de lejt Johan som brukar slå våra vallar att komma med stora plogen och sedan harven. Det blev en hel del rötter och bös att kratta och plocka ihop men det blir en fin stadig gräsyta på den här gamla åkermarken med tiden.
 
Den här dagen var vi och hjälpte till med att plantera äppelträd och komma med allmänt glada tillrop om placering av växthus och trädgårdsland.


Efter att de sådde in och vältade några varv så hann gräset etablerade sig fint. I augusti fick de klippa ett antal gånger. En hyfsad jämn och stadig gräsyta som passar utmärkt i den här miljön med stora träd i kanterna.

Blir spännande att se hur den klarat sig till våren! Under hösten, innan vintern slog till i december så byggde de växthuset för att de vill ha det färdigt till vårens och sommarens odling. De är så arbetsamma och bra på att bygga och göra saker tillsammans. Mer om deras husrenovering kan man läsa om här.

När Olof höll på att färdigställa växthuset så stannade en av grannarna till för att språka lite, en äldre man med hund... om ni ser bilden framför er. 
- Här går det undan minsann. Du får ju alla oss andra att framstå som slöfockar. Det fattar du väl att nu vill ju varenda käring i kvarteret ha ett sånt här växthus!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails