torsdag 6 september 2012

Lugna stilla dagar.

Ja här händer det inte mycket just nu. Både jag och trädgårdsmästaren är i en stillsammare lunk på våra företag och hemma går dagarna i ett. Tackor och lamm tar ut det sista från sina respektive beten. Lammen får hösilage också för deras hagar börjar vara nerbetade plus att det är blött gräs som antagligen inte är så näringsrikt längre. Jag har tre bagglamm som är väldigt smutsiga under svansen, typiskt nog de största och matfriskaste. Det blir till att tvätta baggrumpor någon kväll innan slaktbilen kommer.

Det här med blöta hagar beror på allt regnande och daggen som blir varje morgon efter skurarna. Jag är så less på vädret och tänker att nästa år ska mina slaktlamm vara klara innan september medan det är hyfsat grönt och torrare luft. Ärligt talat så växer de dåligt nu och varje dag är jag lika spänd på att se om de hållit sig innanför stängslet när jag kommer hem från jobbet. Phu, det vore verkligen mardrömmen att ha dom springade över vägen och ut på åkrarna.

Roligt är iallafall att jag även i år får sälja lamm till liv. Jag har plockat ut tre tackor och en bagge. Det är bl a fina 33:an  som jag räddade livet på den där långredagsmorgonen och som jag gärna behållit själv. Nu får de flytta till Flåsjögård här i Boden. Carina och hennes familj har får sedan tidigare och vill nu öka på sin besättning med några Finullsfår. Imorgon ska de lammen få åka ut på sin livs resa till äkta gröna ängar! Men först ska det jobbas lite innan jag kan åka hem och göra den omgrupperingen klar.

2 kommentarer:

stuganpafjallet sa...

Det verkar så mysigt med får. Nästa gång jag kommer till Boden skulle det vara kul att se hur ni har det. Om jag bara hade haft mark hade jag också haft får...Ni gör verkligen ett toppenjobb! /Erica F

Annelie sa...

Hej Erica, det är bara att svänga förbi! Vad kul att du börjat blogga då får jag se hur ni har det där i Kittelfjäll, vi är ju mest hemma när vi är lediga eller reser till solen när vi vill vila så vintefjällen får aldrig besök av oss. Ha det bra så länge/Annelie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails