lördag 7 juli 2012

Regnhelvetet!

Hej svejs! Försöker hålla humöret på topp, det är gråväder, regn och tryckande värme. Igår skulle vi bala allt hö men vi hann inte. Åskväder och regnskurar satte p för det, ni vet sådana där regn som bara forsar ner. Nu på morgonen har det duggat och just nu strilar regnet obarmhärtigt och utan uppehåll. Alla ni som odlar vall till era djur vet hur vi mår just nu.

Det ska bli bättre väder till ikväll och imorgon sol och värme. Fy faen säger jag, vill bara grina över mitt fina foder som torkat så fint. Men det är bara att brytaihop och ta nya tag. Kanske en del går att rädda om det torkar upp så vi kan sprätta strängarna. Nu måste vi ta en andra skörd och ordna annat återväxtbete till slaktlammen.
Trädgårdsmästaren som varit på din årliga fisketur till Kebnekaise-fjällen och kom hem precis till katastrofregnet tycker att jag ältar.
- Släpp det där nu, det får lösa sig.
Men så kan han inte låta bli att själv älta...
-Om Johan hade skyndat på lite så vi fått det pressat på förmiddagen då...

Alla som berörs av denna katastrof går helt ovetande och mumsar på baksidan av huset, helt nöjda med tillvaron. Önskar att jag själv hade fyra magar och ben och gick med dom just nu faktiskt.
Nu tar jag mig en kaffe och läser tidningen, inget jag kan göra åt regnhelvetet hursomhelst. /AnnelieHär har det fått komma ut på ett nytt väldigt förvuxet bete, men det verkar finnas gosaker att äta ändå.

4 kommentarer:

Christina i Grannäs sa...

Ja, det är bara att vänta och se men även om man vet att man inget kan göra så gnager oron ändå. Hoppas ni får riktigt fint väder nu så det torkar upp och ni får göra klart!

Annelie sa...

Ja nu kommer solen och ska tydligen hålla sig här i tre dagar. Ska gå ut och se på eländet nu, kanske vi kan sprätta ikväll när det torkat på ytan.

Josefin sa...

Åhhh... Jag lider med dig. Hoppas att en del går att rädda och att det löser sig med bete resten av säsongen.

Gårdsbacken sa...

Jag förstår din oro...
Man kan inte känna riktig lugn och ro förr än man har ordnat med djurens foder för vintern. Jag hjälper till och dansar lite soldans för er :))

/Paula på Gårdsbacken

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails