måndag 16 juli 2012

Nu så!

Har länge tänkt bygga en farstukvist på vårt hus men inte haft den riktiga motivationen. Men nu ska det bli av. Allt detta regnande gör det helt omöjligt att ha någonting ute på vår nuvarande bro, det stormar, regnar och blåser så skor, kattgömma och arbetshandskar blåser bort och blir sjöblöta. På vintern har vi alltid blöt snö inne i farstun och ibland har snön drivit så vi knappt får upp dörren.
Men i helgen har vi inventerat gömmorna och hittat lämpliga fönster att bygga vår glasade brokvist av.
Äntligen har jag fått till en skiss med rätt proportioner och mått som stämmer hyfsat med de fönster vi har. Det blir en inglasad kallfarstu som skyddar mot regn och drivsnön.
Nu ska den förstås byggas också men det känns som om vi kommit en bit på väg bara genom att få den på pränt!

4 kommentarer:

Therese på Granne med Pellgårn sa...

Vad mysigt det ska bli med en glasad brokvist! Jag fick en utan glas ifjol, och det är också bra. Sambo tror inte på fördelen med glas på verandor:) Därför tillbringar jag massor av tid i lilla växthuset istället:)
Lycka till med bygget
Hälsar Therese

Annelie sa...

Ja, eller hur Theres. Här var det tvärtom, sambon vill absolut ha inglasat medan jag kunde nöja mig med tak och räcken bara det blir gjort NU.
Vi får väl se om det blir innan snön faller, hinns inte med så många byggprojekt hos oss under maj-augusti.

Marieberg sa...

Det låter som ett spännande projekt att följa :-)

Katarina sa...

Det ser fint ut! Det blir jättebra!

Vi, eller i alla fall jag, har tänkt bygga in bron. Vi har i alla fall en bro med tak - men, när det snöar på vintern så snöar det i alla fall ända in mot dörren.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails