lördag 28 juli 2012

Blåklocka och fira sig lite...

Finaste, skira blåklockan som växer på vår gårdsplan får pryda badrummet. Jag har nästan alltid en blomma av något slag på tvättstället, det gör mig glad varje morgon!
En blomma i vas är också ett enkelt knep att hålla fint.

Det tricket praktiserar jag på kundtoaletten på mitt café.
Ingen blomma resulterar snabbt i pappershanddukar på golvet (vi har en stor papperskorg som aldrig är överfull) och allmänt nedslabbat tvättställ osv. Men med lite blommor hålls det genast fin ordning. Det är som om vi människor anstränger oss att hålla fint om det är fräscht och fint från början. Så en blomma kan göra underverk även på en vanlig kundtoalett!

Förresten så är jag ledig i helgen och ska fira lite att jag är i mål med projektet som började i februari, vågen visar -20kg. Jahapp nu gäller det bara att klara det svåraste - att hålla vikten!

2 kommentarer:

Carola Magnusson sa...

Stort grattis till vinsten i kampen om kilona :-) Du måste berätta hur du gjort för här går det inte lika bra... (Trots kraftig neddragning på gofika, och du vet ju hur jag är...)

Annelie sa...

Tack Kladdkakemästaren Carola!
Ja lever man ett liv med café så hör det till att ta sig ett gofika mellan varven. Men det har jag inte gjort (nästan) på fem månader.
Tricket är proteiner som fisk, kött och ägg plus grönsaker, keso och lättyogurt. Minimum med fett och inget fruktsocker heller för den delen. Kolhydrater nej, nej och åter NEJ!
Det har fungerat för mig, ett tips är att helt strunta i alkohol för det gör bara att man blir sugen och proppar i sig när blodsockret faller. Kolla Dukan-metoden på nätet, det är den jag följer och har några månader kvar på innan jag är återställd till "normal" diet anpassad till min förbränning. Det ska motioneras också men det har jag inte haft tid med men jag rör mig mycket på jobbet och när jag kommer hem så är det alltid saker som ska fixas på gården, så här års blir det många kilometer varje dag. Vi ses!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails