onsdag 17 augusti 2011

Elkabel vare här!

Ny matarkabel för elen till vår gård. Hela kraftlinjen som gått över våra marker blir utbytt till en ledning som grävs ner i marken, samtidigt får alla gårdar här på Fyragårdarshöjden nya till sina fastigheter plus fiber och tele. Få se om vår brist på initiativförmåga ifjol lönar sig. Då  erbjöd "telia" nedgrävning och inkoppling av fiber till ett pris av 15 000:- eller rabatterat till 9 000:- om vi bestämde oss innan september 2010.
Nu är den nedgrävd utan att vi bett om det men den ska förstås kopplas in också.
Det ska bli skönt när grävningen är klart, fast det lär dröja för i vinter ska alla stolpar tas upp så det blir fler turer med grävare över våra marker.

2 kommentarer:

Katarina sa...

Hos oss grävdes det en vattenledning tvärs över gården i vintras. Men Vattenfall ville inte sätta ned elkabeln i samma dike (fast elkabeln går precis där), fast vi föreslog det. Vi är nog inte lönsamma. "Det är för dyrt med kopplingarna ned och upp till luftledningarna". Jag är ännu bitter, haha.

Annelie sa...

Jag lever med en man som älskar orden "det gör vi sen" och "det löser sig". Själv blir jag helt nipprig av hans "sen eller en annan dag" men den här gången så verkar det ha varit rätt föhållningssätt! Jag har bara varit bitter ett tag och 9000:- kan man göra mycket annat för haha.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails