lördag 6 augusti 2011

Draglagsprov

Under tre dagar har det varit "Hästens Dag" här i Boden, Det är FNH Norrbotten
som håller i riksstämman med kringaktiviteter. Under lördagen var jag och tittade på draglagsprovet.Många ekipage var anmälda ett 20-tal hästar från Norrbotten. Här står de i "greenroom" och väntar på sin start.Vi har flera fina hingstar i Norrbotten bl a Bergakung, Isman och Ukne man hittar mer om dom på sina respektive hemsidor eller här på Norrbottens hästavelsförening.Vi stövade runt och tittade på de andra djuren som finns på Western Farm, några Black Angus tjurar som betar mellan showerna de deltar i. Vi har kofösare här i Boden, iallafall några dagar i veckan under ordnade former.


Här är en av dom, till vardags är Pierre klövverkare i eget företag, han och hans fru har också får och hästar på sin gård i Buddbyn. Men under sommaren så är han Scarface här ute på farmen, cowboy under hästuppvisningen och bandit i showen inne i westernstaden.
Jag tror att det är ett roligt extraknäck, tänk att få rida omkring och skjuta med pistol, driva kor och få med sig alla barnen i den spännande bankrånarshowen.


Några av dagens ekipage slappar i sin hage, ser ut som hästar från Sidalens Naturbruk med tanke på stoet med Bergakungs färger.

Ja det var det, man kan läsa mer om dom här på Sidalen Naturbruk hemsida.
Brorsan är det ljusa fölet som ligger ner.

Längst bort från alla ston med föl hade hingstarna sina hagar. Två hagar med fina 40 poängs hingstar som lugnt stod och knaprade hö.


Syrran pratar med en av flickorna. Vi passade på att äta en sen lunch innan vi åkte hemåt, en stod tacobuffé stor uppdukad inne i saloonen, gott med mat när man är på utflykt och väldigt passande med texmex i western-miljön!

1 kommentar:

Blogger sa...

DreamHost is one of the best hosting provider with plans for any hosting needs.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails