fredag 5 augusti 2011

Den här sommaren!

Vilken sommar vi har haft, sol och konstant värme. Här i Norrbotten kan vi då inte klaga på vädret Faktiskt har det varit så varmt så man har fått hålla sig i skuggan och inomhus vissa tider på dygnet. Jag har mest upplevt kvällarna då jag har högsäsong på caféet och arbetar hela tiden (känns det som). Att det varit varmt och soligt när jag kommit hem på kvällen har känts extra lyxigt.

Men det har inte bara varit arbete, finaste brorsdottern Moa och hennes sambo Per kom ända från Karlstad för att hälsa på och samtidigt turista lite i omgivningarna.
Det blev några härliga kvällar med god mat, prat och skratt både hemma hos oss, hos syrran och på lokal under den vecka de var här. Här sitter Olof och trädgårdsmästaren och äter ädelostgratinerad färskpotatis och helstekt, svensk, fläskfilé med cremefraichesås kryddad med getost och pinjenötter, mumsSyrran och Nea tar det lugnt efter maten och lägligt nog så ringer brorsan, Moas pappa, precis när vi ätit klart.Sommaren har bara pågått, allting har blommat och växt, växer, ja inte gräsmattan den ser ganska bedrövlig ut, men allt som får sig en släng av vattenslangen är frodigt och fint.
Så har dottern och Olof hunnit vara i sitt hus och jobba på. Nu är all isolering på plats i den befintliga delen så nu kan de börja bygga formen till utbyggnaden och sedan ska det gjutas när den också är isloerad.
Jobba, sova, jobba, umgås, sköta gården och fåren, vila och sova. Så har juli månad varit för mig men nu är det lugnare på jobbet så jag kan ta mig någon dag ledig. Så här har Atle tillbringat många dagar, på det svala golvet i hallen.
Det är minsann arbetsamt att vara en liten hund när det är varmt och solen gassar på gårdsplanen hela dagarna och kvällarna. De svalaste platserna är inne i hallen eller i mattes och husses sovrum. Men man vill ju vara i centrum så därför är det här den bästa platsen, där alla går ut och in, den bästa platsen att placera sin lilla kropp på. Full koll fast man ligger och dåsar i värmen.Nu är det augusti, lite svalare men allt är fortfarande fint och somrigt. Här hos oss ska det plockas bär och fixas på gården, finns som vanligt massor att göra. Som tur är så gillar jag sensommar och höst! Lugnare tempo, svala nätter och soliga dagar och nästan inga insekter.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails