söndag 24 juli 2011

Vi skördar tomater

Nu har tomaterna kommit igång, de mognar eftersom. Gurkan har vi redan skördat klart av och tagit ut ut växthuset då den fick mjöldagg.



Tomaterna är 170-250 cm höga och får klättra upp mot taket, den här sorten Choclat cherry, ger underbart små goda tomater som är bruna i färgen med fast fruktkött.





De som ger små frukter skördar vi av redan medan de med normalstora frukter tar lite längre tid på sig. Vi har 19 sorter här inne alla med olika smak och storlek. Några chilliplantor och vanlig paprika har vi också satt. I år har vi satt ut rovkvalster för att hålla lusen borta och det fungerar väldigt bra.



En söndag som började med kaffe och korsord i växthuset innan jag tog mig an att röja under elstängslen. Sedan kom regnet, det har öst ner under hela eftermiddagen och kvällen, allt är genomblött. Så det blev inte så mycket röjt för min del hann bara en hage. Men gräset behövde få sig en rotblöta så det blir piggt och grönt igen. Trädgårdsmästaren har stuvat in all ved i vedbon så nu är vi redo för nästa bistra vinter, skönt att få städa unda den, det ser aldrig kul ut med skräpigt spån och vedhögar på gårdsplanen. Vi har förresten kapat mer ved än någonsin då den ifjol bara räckte precis. Det känns alltid bra att ha för mycket.







Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails