torsdag 13 maj 2010

Växthuset startas för säsongen.


Trädgårdsmästaren har tagit hem stamrosen från vinterförvaringen i hans handelsträdgård. Det är startskottet för vårt växthus hemma. Vi värmer inte upp det så de växter vi sätter ut där nu måste klara svala nätter. Inget för basilika och gurka alltså, det blir i juni.

Men pelargoner går bra, här en doftpelargon med stora sammetsblad.


Några "blommande "som får stå på tillväxt. Vi driver allt i de stora drivhusen och sedan plockar T hem eftersom det blir klart. Nu i helgen ska han ta hem tomaterna, ska bara gräva ur bänkarna först och fylla på med ny jord/gödsel.


Våra vinrankor har klarat en till vargavinter. Vi har haft 25-35 minus stora delar av vintern men den överlever. Vi täcker aldrig men är noga med att lägga på snö när solen börjar värma i april. De flesta buskar/träd som dör torkar bort när solen kommer och rotklumpen fortfarande är frusen. Täck för att ge skugga så överlever det mesta!
Vi har förresten haft +18 idag och sol, helt underbart. Nu ikväll har det regnat lite men är fortfarande 15 grader varmt och ljust så man vill liksom aldrig gå in.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails