lördag 23 maj 2015

Slapp katt, vattenslangar och vi sätter igång växthuset.

 Nu har vi snöfritt och vårgrönska, äntligen har vi bästa säsongen här! Norrbottnisk vår är intensiv, den fullkomligt expoderar så man får verkligen stanna upp för att vara med om lövsprickningen. Vi har börjat förbereda betessäsongen. En del i det är att se till att det finns vatten till fåren på betena. Vattenposten har vi bakom huset, sedan har vi slang med ett antal förgreningar till grönsaksland, växthus och de olika hagarna. Slangar ska läggas ut efter att de varit vinterförvarade, fast i år så lät vi några ligga kvar under snön och det har gått bra det med.
Tjorv slappar i morgonsolen på baksidan av huset och håller koll på mitt fixande med kranar och kopplingar.


Växthuset är städat, här ska vi bättra på jorden i bäddarna genom att ta bort hälften och skopa i av fårens stallgödsel, Vi tar både brunnen gödsel och den som vi städat bort från vinterhagen. Den senare är lite urlakad av snö och slask men har tidigare år visat sig ha lagom med effekt till våra tomatplantor.

Tomaterna har trädgårdsmästaren drivit upp på jobbet. Skönt att slippa odlingsdjungeln som vi hade i fjol här hemma. Man ser ju att dom blir så mycket bättre med rätta odlingsförhållanden.
När man odlar tomater hemma inomhus så är det i första hand brist på ljus som gör att de ränner och blir taniga. Sedan kan man ju iofs glömma att tjuva och ha dom för tätt, det är inte heller så gynnsamt. Men utan bra ljus så blir det bara pannkaka av all odling.

Så nu har vi kommit igång med växthuset, det blir lite pyssel på kvällarna den här tiden på året fast nu borde vi hinna det mesta i helgen. Gurkan får vi vänta med att sätta ut till juni eftersom vi fortfarande har nattkallt och vårt växthus inte är uppvärmt.
Idag regnar det och är endast 6 grader varmt ute, inget kul väder med andra ord. Men i växthuset kan man ju alltid hålla till, kanske i sällskap med en kaffekopp och grep. Trevlig helg på er!

1 kommentar:

MrsUniversum sa...

Njut som katten!
Trevlig pingsthelg!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails