onsdag 20 maj 2015

Lite husligheter och gräsbrand.

Mellan lamningarna har jag försökt få lite gjort hemma. Jag har kunnat ta ledigt från arbete men även jobbat hemifrån kombinerat med halva dagar på firman.
Så jag har varit lite huslig och putsat fönster, vädrat och dammat, städat bilar och fixat med sådant där som man gör när vårsolen börjar göra sig påmind. Vi har precis fått barmark och lite grönska så någon odlingsvår är vi inte inne i ännu, sneglar bara på trädgårdslandet och planerar lite flyktigt hur vi ska göra iår.

Timringen som Olof och trädgårdsmästaren flyttade i oktober ska färddigställas. All takplåt ska på plats, hängrännor monteras och dörrhålet stadgas. Månadsskiftet maj/juni ska fåren få komma ut på försommarbete, då ska deras sommarlada vara klar att tas i bruk.

Men det är några veckor bort fortfarande. I baggarnas vinterhage bakom lagårdsväggen ligger snön kvar fram till juni. Killarna ska få komma på bete i sin sommarhagen nere vid sjön så småningom. Vattennivån ska bara sjunka till det mer normala först. Än så länge är allt brunt och grått så inget grönt gräs lockar på andra sidan hagens stängsel. Vi får se om de är lika pigga på att ta sig ut hagen som de var i höstas...

Vi har bränt av lite gammal förna i gårdshagen. Ifjol var vi så överens om att vi skulle bränna alla äldre vallar denna säsong men det har antingen varit för blött i marken eller fel vind. Jag är livrädd för gräsbrand som hoppar runt och får fäste i någon gammal träbyggnad, såna har vi ju gott om på den här gården. Här har vi vattnat kanterna innan vi eldade eftersom det var extremt torrt och marken angränsar till gården. Vattenslangen räcker inte ut till kanterna så därför blev det enklast med vattenkannor för att nå. Det brann friskt och självklart friskade vinden i så elden fick upp ett rasande tempo innan vi avbröt.

2 kommentarer:

Therese sa...

Vilka fina vattenkannor. Min morfar hade sådana :)

MrsUniversum sa...

Älskar att hör om livet i Norrbotten. Det vardagliga och inte så tillrättalagda. Fint!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails