lördag 21 mars 2015

Intagit förmiddagskaffe och snöröjning av växthustak

Vi dricker inte kokkaffe till vardags, hos oss är det en kaffevariant som används när vi gör upp eld utomhus.  De flesta norrbottningar, företrädesvis den äldre generationen, dricker kokkaffe men jag har en känsla av att det är fler och fler som pressar eller brygger. Iallafall, den här dagen är en kokkaffedag så trädgårdsmästaren gör upp eld och kokar förmiddagskaffet utomhus. Det smakar bäst så, med en doft av björkved och tinande snö samtidigt som Talgoxen tutar på i tallen vid växthuset, riktiga vårkänslor!


I växthuset gassar solen. Vinstockarna har fått några skopor med snö på sig så de inte ska vakna för tidigt. Tjälen är i backen ett tag till och minusgrader har vi på nätterna, det är trivsamt här inne i värmen trots avsaknaden av grönska.
Konstaterar att växthuset har klarat sig bra, endast någon trasig glasskiva behöver bytas ut men inget konstigt med tanke på den enorma snömängd vi haft i vinter. Taket är avskottat tre gånger, särskilt farligt för konstruktionen är när det blir drivsnö som lägger sig på ena sidan. Sådan belastning kan få det mest välbyggda växthus att "implodera".
Det är så lätt att glömma vi har ju växthuset mitt framför husets entré och mannen är van att röja snö av växthustak men ändå förbiser man så lätt när det är dags.

5 kommentarer:

Livet på Nedergård sa...

Här har vi inte haft snö på flera veckor... en konstig vinter, ingen skare att gå på när marssolen skiner. Bara lera...

Annelie sa...

Trist med lera, vi har också en konstig vinter. Först ingen snö alls sedan allt och mer än vi ville ha på en vecka!!!! efter det mildväder, nu normalt igen.

Fru Purjo sa...

Härlig beskrivning av ert kokkaffedrickandet i växthuset. Mysigt :-)

MrsUniversum sa...

Vilket ljus!
Och kokkaffe.
Vore jag där :-)

Rasmus Lundberg Carlsson sa...

Vilken fantastisk blogg och vilket fantastiskt växthus! Har tänkt mig att bygga mig ett eget till mig och min far. Har sökt inspiration i veckor på internet då jag inte direkt vet jätte mycket om hur man bygger saker men har ett stort intresse av att lära.
Hur som helst, ert växthus är fantastiskt, troligtvis det bästa jag sett hittills. Byggde ni det själva?

Jag hittade denna bloggen via en länk på alternativ.nu och hade hoppats att du bloggade om själva bygget men har letat nu och tycks inte hitta något?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails