torsdag 12 mars 2015

Finväder, lilla familjen och livets elixir!

Härliga dagar vi har nu! Söndagen bjöd på finväder och bäst av allt, "lilla familjen" som kom på besök och premiärgrillade en korv i solen med oss. Blåsigt men med en temperatur på hela 5 plusgrader var det riktigt skönt (och ovanligt) vårväder hela dagen.
Vi som tillbringat lördagskväll med goda vänner provandes olika sorters rom var trots det kalaset hyfsat pigga på morgonen, frukost intogs framför Wasaloppet efter stallbestyr och sedan rullade söndagen på i sakta mak.
Ett av eftermiddagens stora projekt blev att ta ut den gräsliga halmbalen på 300 kg som vi sprättade för någon vecka sedan. Tyvärr hade vi rullat in den till fårhuset, så när jag öppnade den och upptäckte hur kass den var, full av jord och annan skit som inte kan liknas med halm, så var tanken att försöka använda den iallafall efter att ha skakat av den värsta jorden. Nu gick inte det då den var helt möglig längre in och på köpet började gå varm. En mögelbomb helt enkelt!

Det blev till att rulla ut den på golvet och sedan försiktigt grepa upp den på stora presenningar som vi sedan kunde dra ut på gårdsplanen genom höladan utan att damma för mycket med den. Tre stora lass blev det.
Det blir nog småbalar hädanefter, dyrare men lättare att hantera och så ser och känner man vad man köper när man lastar på släpet.

Bilden visar en stolt morfar och dotter som under söndagen har barnvagnspremiär på Höjden. Trädgårdsmästaren har förresten dragit igång vårbruket på sitt gamla företag. Han är mycket bättre efter några jobbiga månader med inflammationer i både höft, armar och skuldror.
Men nu äntligen är han mer sitt vanliga jag efter att ha haft en lång och stillsam vinterdvala. Att odla är livets elixir för den här gubben!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails