lördag 28 juni 2014

Stängsel och vi slår ut årets foder.

Våren och sommaren handlar mycket om stängsel och bete när man har djur. Vi har fasta elstängsel på de flesta betesmarker. När vi investerade i stolp och high tensile tråd så var det just för att det skulle hålla i många år. Men vad hjälper det om man slarvar med hörnen. Nu i år har vi gjort om några hörn och genomgångar så de ska hålla för den uppspända tråden. Här är det ett hörn som vi stagar med parallella stolpar som binds samman med bräder allt för att göra hörnet stabilt och undvika att stolparna kryper upp som de gör om man stöttar med snedställda stag.

Sedan har vi andra problem som t ex snömassorna som blir när plogbilen trycker ut snön för att bredda gångvägen som går längsmed stängslet på den här sträckan. Vi har fått byta några stolpar som gått av när snödrivorna tryckt på,men för det mesta går det bra. Marken är bitvis blöt och sank så stolparna får sig några dunk med gummiklubban varje vår eftersom de kryper upp.

Jag är ganska sugen på att be kommunen ordna en egen cykel- och gångväg så vi kan släppa våra djur ända ner till sjön, det är vår mark och kommunen har inget servitut men men vem vill röra om i den grytan? Vi skulle antagligen bli osams med traktens alla villaägare som nyttjar den som cykel- och promenadstråk i tron om att den är kommunal. Så än så länge får det vara som det är, om man skulle göra om så kan ju gångstråket vara kvar men cyklar och mopeder får ta en annan väg.


Igår kom Johan förbi och slog ut våra vallar, så nu ligger strängarna och torkar innan vi pressar. Jag känner mig lugn beträffande vädret, klar himmel med sol men kallt och blåsigt borde vara bästa förutsättningen för att det ska torka bra innan balning. Kommer det nederbörd så tror jag det blir snö! Vi har verkligen inte fått känna på någon sommarvärme i juni. Igår natt var det 0.5 grader ute, gurkan i växthuset gillar det inte men fåren trivs. Blåsten och kylan gör att det är minimalt med knott och flugor så alla ligger mitt i hagen och idisslar.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails