torsdag 12 juni 2014

"Prinsessan" och ny bagge bokad.

Hon växer för varje dag nu, de här bilderna är en vecka gamla och de ger redan en missvisande bild om hennes storlek.

Jag får se det som idolbilder innan öronen fått sina märken.

Fina lilla prinsessan som fortfarande håller sig vit och fin i pälsen, hon är en försiktig ung dam som inte går lägger sig i något smutsigt hörn när det ska idisslas.

Kan hänga ihop med att hon gärna håller sig i lammkammaren när det är middags- och nattvila. Där kommer inga vuxna in och skitar ner med spillning som är lös av allt regnigt gröngräs.

Vi har haft några varma dagar med både sol och regn så det här med att skjuta fast öronmärkena får vänta lite. Det får gärna vara svalt och blåsigt ute så det läker fint.

Men att vänta för länge är inte heller så bra, det är enklare att hantera små lamm än tonårslamm.

Ikväll har vi haft besök från Överkalix, Katarina och Sture som också har Finullsfår kom förbi för att inhandla några tomat- och chilliplantor till sitt växthus. Självklart blev det en massa trevligt prat om får, gård och landsbygd till kaffet innan de styrde hemåt igen.
Nu har jag preliminärbokat bagglamm till hösten både åt mig och Catrin (bara så att du vet Catrin). Sen får vi se om det blir Riksbedömning på dom också eller gårdsmönstring.
Anar att Katarina har några riktigt fina guldklimpar bland årets lamm, här på Höjden är vi i behov av nytt blod i vår Finullsavel. Planen är att införskaffa tre nya baggar till hösten, då borde vi klara oss i några år.


3 kommentarer:

MrsUniversum sa...

Trevligt att höra om livet som fåruppfödare. Det är en del saker som jag själv aldrig satt mig in i och tänkt på. Vilken härlig försommar bilderna visar - och en sötnos till prinsessa förstås.

Annelie sa...

Tack, ja visst är hon söt vår lilla raing. Nu går det snabbt med sommaren som hos oss nu är i slutet på syrén. Allt grönskar explosionsartat och som vanligt hinner man inte riktigt med.

Fru Purjo sa...

Bedövande söt :-D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails