onsdag 14 maj 2014

Jag älskar ägg!

Ägg är jättebra mat, lätt att tillaga och gott att äta. Jag äter ägg varje dag och har alltid några färdigkokta som jag snabbt kan äta om jag blir hungrig. Länge förvarade jag dom i en skål på köksbänken eller i skafferiet.

Men nu har de fått en lite piffigare förvaring, införskaffade ett äggträd som numer pryder köksbänken, överskådligt och bra. Jag ser snabbt när det är dags att koka en ny omgång. Dotterns kommentar när hon såg den var att den är gräslig, men hemma hos oss passar den bra, vi har ju inte så stylish så att säga.

Varför äter jag så många ägg? Antagligen är jag värsta matlagnings-latmasken. Är så less att stå vid spisen efter en dags jobb med matlagning, smörgåstillverkning och hackande av grönsaker så det här snabba proteinintaget passar mig utmärkt.

Vi konsumerar ett antal paket kravmärkta ägg varje vecka, så pass många att trädgårdsmästaren äntligen börjat förstå det praktiska för att inte säga nödvändiga med att ha egna höns. Så nu är vi överens om den lilla detaljen, ska bara komma till skott med byggandet av hönshus innan det kan flytta in några höns på Höjden.

4 kommentarer:

Anders sa...

Ägg är på många sätt det perfekta livsmedlet. Förra året skrev jag om hållbarhet för ägg – och det är rent extremt om man förvarar dem rätt.
http://wp.me/p34ZwX-ep

http://www.hagsarve.com/wordpress sa...

Har man ägg har man alltid mat. Jag älskar också ägg. Kokta ägg är den perfekta picknickmaten på stranden tex. En tub kaviar och kokta, kalla ägg och barnen är nöjda!
Var har du köpt ditt äggträd?
Mien

Annelie sa...

Anders: Intressant med hållbarheten, jag har förvarat ägg i kartong i kylskåp på mitt företag under en längre period, oklart hur länge men låt säga 2-3 månader. De torkar ihop, vitan krymper och äggulan blir som kola. Luktar inte dåligt men går inte att använda. Så luftfuktigheten är viktig helt klart.
Mien: Äggträdet är ett påskpynt inhandlat på Indiska, hos oss får det nog stå framme tills jag lessnar.

Linda Färnevik sa...

Ja jag visste väl att jag hade sett ett sådant träd någonstans! Tycker det var roligt och skulle absolut kunna ha ett själv framme mer eller mindre året runt (undantag jul kanske)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails