torsdag 3 april 2014

Omskolning, plantering och värme i växthuset.

Nu har vi skolat om några sådder. Här är det helt vanliga penséer som får eget utrymme att etablera sig i. Gamla "pluggbrätten" kommer till användning igen, smidiga att flytta runt och lätta att tömma när man planterar om. Det är smidigt att hålla till ute i växthuset, ljust och betydligt varmare än utomhus och praktiskt att man kan stöka på med jordsäckar och verktyg.

Stamrosen och morsdagsrosen verkar ha överlevt vintern i halmbädden så båda fick lite fukt på sig. Nu när solen börjar värma så torkar det upp snabbt och det kan vara bra att stänka på lite vatten, man glömmer så lätt vad och var man grävde ner i höstas, ingen världskatastrof om de fryser bort men lite kul att veta att det går att övervintra.

Andra planteringar som vattnas några gånger om dagen när solen skiner är paprika- och chilliplantorna inne i huset.

De har fått en egen hylla vid ett av salens fönster. Det är en gammal linnevagn från landstingets tvätteri som jag använt till diverse förvaring på mitt företag. Den passar utmärkt just nu till våra plantor och är lätt att vrida på så alla plantor får sin dos av sol. Nedersta hyllan går bort förstås, den duger bara som tillfällig förvaring.

Båda köksfönstren har många soltimmar så självklart är de belamrade med sålådor och växter som väntar på sin tid ute.
Idag har trädgårdsmästaren lagat glasrutor i växthuset, varje vinter är alltid någon som går sönder av snöns tyngd. Planen är att kunna flytta ut lite plantor för att ge plats till nya sådder för nu är det hög tid att så tomater.
Men vi har fortfarande lite för kallt på nätterna och växthuset är stort och inte helt lätt att hålla värmen i på ett effektivt sätt. Så vi måste lösa det först, enklast är nog att hänga upp agronet i taket över mittbordet så att det blir ett tält i växthuset som man kan värma upp med en fläkt. Det är en liten utmaning att få till bra värme, man vill ju inte frysa bort de plantor som etablerat sig så fint.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails