söndag 22 september 2013

Varför har vi inte hunnit med det här i sommar...

 
Fika i växthuset, trädgårdsmästaren och syrran planerar sina odlingar. De har några gemensamma odlingsprojekt som de ska genomföra nästa år, något roligt att se framemot för jag tror att nästa säsong blir bra här på gården. Den här sommaren har bara varit och farit, fint och härligt väder men med allt för mycket att hinna med både hemma och på företaget. Vi har sorgligt nog inte hunnit med så många "växthushäng" denna sommar och höst.

Nåväl, här sitter vi för en gångs skull i växthuset och fikar. Det är i början på september, en sån där skön solig söndag som rullar på. Vi har tagit oss en paus i utskottningen av fårens ströbädd när syrran kom cyklande efter att ha stått på näsa i trädgårdslandet hela förmiddagen. 

Hallonpaj med grädde... eller utan om man hellre vill äta den så. Det fina med att sitta här är att man samtidigt kan ta sig en tomat eller paprika att äta, fast just de här gröna chilifrukterna sätter man inte så gärna tänderna i.
Sammanfattningen av denna sommar är för vår del: jobb och lite mera jobb, målning av hus och avveckling av företag. Från oktober blir trädgårdsmästaren "arbetslös" då han och hans kompanjoner säljer Fagernäs Trädgård, det har ju självklart tagit på krafterna också inte så mycket fysiskt men känslomässigt är det en process från dag ett när man bestämmer sig...
2 kommentarer:

Högagärde sa...

Mycket jobb här med förstår jag. Det är tur att man måste äta ibland så att man får sitta ner lite.;-) Härligt växthushänghäng.

Elisabeth

Annelie sa...

Ja tack det räcker och blir över, vi förstår precis hur epitetet "månskensbonde" uppkommit :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails