söndag 3 februari 2013

Äntligen nåt som går som planerat.

Här händer det grejer som vi faktiskt planerat ska hända, ni kanske kommer ihåg att jag önskat mig en brokvist, kallfarstu eller glasveranda för att jag är så enormt less på blötan och snön som tränger sig på när man inte har ett brotak som skydd. I sommras så gjorde jag en skiss och lät en snickare räkna på jobbet. Nu är det på gång, Göran och hans dotter Lena har rest stommen så nu kan vi se hur proportionerna blir.

Själv hade man ju föredragit att bygga under barmarksperioden men nu blir det så här istället, det finns inget dåligt väder vet vi ju. Är det för kallt så står bygget stilla men nu har det varit -10 och det är visst bra arbetsväder.

Den blir större en vår befintliga träbro och det blir en kallfarstu eller inglasad brokvist. Kärt barn har många namn och just en sådan här tillbyggnad har jag förstått heter lite olika i vårt avlånga land.

Jag är lite spänd på resultatet, tänk om det blir helt fel? Men "timmermannen" har gjort fina jobb och har ett gott rykte, det är också han som dottern och Olof anlitat i sin byggnation. Själv tycker han det är extra roligt att få bygga på ett "riktigt" hus.

Egentligen skulle den kanske vara en aningens mindre om den var byggd i början på 1900-talet men nu blir den så pass rymlig så den passar våra behov, vi lever ju trots allt här och nu. Vi får återkomma längre fram för just nu visar termometern -25 så imorgon kanske de gör ett inomhusjobb istället.

2 kommentarer:

Fru Purjo sa...

Det kommer bli kanonfint, men det är ju inte direkt det mest optimala vädret för utomhusarbete.... :-)

Annelie sa...

Tack, ja vi tänker nog att det blir bra trots snöoväder och kyla!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails