tisdag 2 oktober 2012

Klippt alla får och personalmöte.

I söndags hade jag bokat Martin som kom och klippte alla får. Det är nu fjärde gången han är hos oss så nu börjar vi har bättre rutin på hur det går till och vad som fungerar bäst. Här är det fjolårstackan Mimmi som blir friserad, en riktg hoppjerka är hon minsann, men till slut blev hon klar efter en liten brottningsmatch.
 
Vi har inget närliggande golv-utrymme som är stort nog att rodda om till klippyta så vi lägger ut skivor på ströbäddden för att göra ett hårt golv med närhet till alla ihopsamlade tackor. Inte opimalt med halmen men vad gör man. Om vi bygger ett mer ändamålsenligt fårhus ska det minsann planeras bättre för sådan här hantering.
 
Efteråt är de så fina och nätta. De tar gärna några gkädjeskutt och bockar sig, antagligen känner de sig väldigt smäckra och smidiga utan den tunga fällen av ull.
 
Baggarna klipper vi numer stående, de har blivit så stora och omfångsrika så det går lika snabbt att klippa dom inne i sin box, jag håller huvudet eller baken på plats medan Martin klipper, sedan verkas klövarna runt om. De tycker det är skönt att bli friserade och pysslad med samtidigt som de har koll på varandra vilket innebär ett hopp åt sidan eller ett försök att stångas trots att de är åtskiljda med fårgrindar när vi klipper dom. Slutade med att jag hängde en hästfilt över grinden så de inte kunde se varandra och se då blev det lugnt.
På jobbet har vi haft ett arbetsmöte och gått igenom nya och gamla rutiner, höstens menyer och kommande aktiviteter. Styr upp lite och förbättrar logistiken blandannat, det kan snabbt bli gnissel i maskineriet om inte alla drar samma lass. Då är det bra att snabbt bromsa upp och ta nya tag. Vi är ju alla olika men även på en lite arbetsplats är det viktigt att alla förstår och vet hur vi ska jobba för att det ska bli så bra som möjligt för våra kunder och oss själva.
Den här gången tog vi ett afternoon tea till mötet. Det är sällan vi sitter och mysfikar så här, känns lyxigt och skönt att göra det för en gångs skull mitt i arbetsvecka!
 
 
 
 
 

1 kommentar:

Gårdsbacken sa...

Jag säger bara,
-Vilket kakfat!!!

Där skulle man ha vart... :))

/Paula på Gårdsbacken

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails