lördag 27 oktober 2012

Jätteverbena och hundspya.

Det snöade igårkväll, ett fint litet pudertäcke. Kanske det får ligga kvar men mest troligt så tinar det bort. Vi har haft rejält kalla dagar den här veckan minus 8 grader på dagarna och igårmorse kröp termometern ner till 14 på morgonen. Jätteverbenan i järngrytan är fortfarande dekorativ, den har varit fin i alla väder tål både regn och torka. Ja den klarar även kylan bra den står fortfarnade ståtlig och vajar i vinden. 

Skatorna har haft morgonmöte på gårdsplanen, undrar vad det hittade här, kanske en hundspya? Atle tjuvåt av katternas mat igårkväll med påföljd att han mår jättedåligt och kräks. Antagligen för att han redan har ätit och fyllt magen med sin egen mat och som grädde på moset fyller på med katternas torrfoder, det får inte plats och kommer upp efter ett tag.
Det slutade med en arg matte som skurade mattan i salen två gånger under kvällen och en hund som fick gå ut på gårdsplanen för att springa av sig och spy upp det han hade kvar.

Förresten varför kräks alla hundar och katter helst på den finaste och mest svårtvättade mattan, det slår aldrig fel här hemma hos oss iallafall, oftast på samma fläck (vilket kanske är lika bra förstås).
Nu ska jag jobba löningslördag, då brukar det vara lite extra att göra så kvällen går till att vila, men imorgon ska jag försöka vara ute och njuta av en ledig dag med lite jobb hemma på gården.
Ha en fin lördag alla! /Annelie

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails