tisdag 23 oktober 2012

I söndags...

Vintrade vi i växthuset, nu är det tömt på alla plantor, bara stamrosen och morsdagsrosen väntar på att komma till sitt vinterviste hos trädgårdsmästaren och alla hans drivhus. Vemodigt men så är det ju nu, vintern är i antågande.

De tomater och chilli som var kvar är skördade sedan tidigare och ligger och mognar i köket. Bänkarna är omgrävda så att bottens gödsel nu är blandad med övriga jorden. Vi kan fortfarande ta en fika här ute när solen skiner. Försöker alltid hålla växthuset tomt från pinaler så att det går att använda när vädret tillåter, cyklar och gräsklippare är bannlysta här inne!

Inne i värmen står några kryddväxter och tinar upp sina frusna blad och orkidén som stått i bagarstugan och frusit har också fått komma in i värmen. Nils har tagit plats på köksbordets soliga hörn där han vet att han brukar få sitta utan att matte schasar ner honom.
Ja, så förflöt vår söndag, jetlag och seghet efter att ha jobbat fredag och lördag gjorde att vi började med sovmorgen men ändå hann med mycket fram till mörkret kom. Det är väl nackdelen med semester, det blir lite stress med att hinna ikapp med allt som ska göras innan snön kommer. 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails