tisdag 22 november 2011

Walk in closet och lammfärsbiffar

Vi bor i ett gammalt hus, en norrbottensgård som är uppbyggd på den här gården någon gång kring 1830. Den är ett hop plock av andra timringar, barnen fick med sig ett hus när stamhemmanet skiftades om för att ge mark till alla sönerna i familjen. Det är väldigt charmigt med gamla hus men de har aldrig någon bra förvaring så det kräver god logistik och smarta lösningar. En av dom är den mini "walk in" som jag ordnat i sovrummet. Bort med klädhögen som brukar ligga på stolen och upp med en liten hylla så jag kan hänga kläderna jag går och står i under veckan.
En bra sak med att trädgårdsmästaren var sjukskriven för ett tag sedan och lite rastlös men orkeslös. Han målade den lilla hyllan med linoljefärg, samma som vi använt på alla våra golv. Det tar en hiskelig tid för den att torka men blir väldigt fint och luktar så gott. Här monterar han fast stången innan vi hänger upp hyllan i sovrummet. Blev bra och betydligt lättare att städa, några stolsben mindre att ta sig runt med dammsugaren.

Lagade godaste lammfärsbiffarna i söndags kryddade med vitlök, salt, peppar och lite mynta. Stekte dom i smör och lät några klyftade tomater puttra med på slutet för att få lite sås. Enkelt och väldigt gott till pastan!


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails