söndag 13 november 2011

Frostvitt och bagggrupper

Vi har haft en jätteskön söndag, började med morgonpromenad i allt det fina frostvita. Atle kollar alla sorkhål i en av hagarna. Nu när alla elstängsel är nedplockade så vågar han följa med, elstängsel har han väldig respekt för annars.
Härligt att ha stor yta att springa på, passade på att träna lite inkallning, fot, stanna och sitt. Ligg får jag honom inte att göra när det är snö eller frost på backen. Min lilla gårdsvaktare som är så fin och pigg. De senaste nätterna har vi hört räven skälla runt knutarna eller rättare sagt Atle hör och blir helt skogstokig, inget vidare att vakna av en hund som skäller som besatt.

Ingen snö ännu men solig morgon med finaste rosa himlen. Under dagen så grupperade jag tackorna och sedan när dottern och Olof kom och åt farsdagsmiddag tog vi över baggarna. Efter lite bök och stök så var båda herrarna på plats i respektive tackgrupp. Svarta Frökenfröken som är väldigt vigulant och tar sig någon flygtur då och då passade på att hoppa över grindarna till det andra gänget! Det var det som blev lite bök, att få tillbaka henne till sin grupp igen. I kväll när jag tittade till dom så hade det lugnat ner sig betydligt, alla stod vid foderbordet och mumsade ensilage. Beräknat lamningsdatum blir kring den 7/4, det nya fåråret har börjat och vi kan ta det lite lugnt några månader.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails