torsdag 2 juni 2011

Kommunicera via lappar och hur är man funtad egentligen?

Alla tackorna med lamm går i en av våra stora hagar nedåt vallen. Lammen ligger gärna vid stenarna och solar sig medan tackorna betar längre bort, de är redan mycket mer självständiga de små.
Skäcken med sina svarta ben, som nu inte är svarta längre utan bara spräckliga, är lektant till alla lamm. Hon fick inga lamm i år så hon beter sig som en busig unghäst. Hoppar runt och springer race med lammen. Hon är en filur som plockar åt sig napplaskan jag har i fickan och springer runt med den i ett fast grepp mellan tänderna.
Hos oss är det bråda tider på trädgårdsmästarens företag, han arbetar hela tiden, hos mig blir det fullfart veckan efter midsommar. Under vardagarna så är han sällan hemma före kl 20.00 på kvällarna, de har öppet till 19.00 och sedan ska det alltid fixas med något. Helgerna däremot då slutar både jag och han vid fyratiden så vi har hela kvällarna på oss att greja här hemma. Men ibland undrar man vad man håller på med...
När vi har det så här dvs kommer och far på olika tider så blir det kommunikation via lappar, mest saker som han vill att jag ska hjälpa honom med. Kopiera fjolårets almanack med alla temperaturmätningar så han har att jämföra med på jobbet. Eller ta ut 8 siffror till lottoraderna som han lämnar in, för vi ska ju bli miljonärer den här veckan!

Ordningsamma trädgårdsmästaren *är ironisk här, för det är han inte* har hängt upp en -städa-efter-er-skylt vid planteringsbordet.

Han är en ganska trevlig gubbe, ställer upp och bygger stängsel när de flesta bara skulle gå och lägga sig av trötthet, röjer i skogen och planterar i växthuset för att han tycker det är kul. Men som sagt, hur är man funtad som har företag med sommaren som högsäsong? Inte ett företag utan varsitt plus en trevlig liten lammproduktion som kräver sitt även fast det bara är i liten skala. Ja det var en liten krass reflektion så här när man fått vara lite ledig en dag och verkligen stortrivs med att vara hemma på gården och fixa med det som måste göras!


1 kommentar:

Marianne sa...

Men jag är glad åt både fiket och trädgårn'!! =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails