söndag 19 juni 2011

Fluffigt jordgubbsland och tjyva tomater

All ull som vi sparade från klippnignen i mars har jag lagt ut i jordgubbslandet. Blir spännande att se hur det fungerar mot ogräset och revorna. Alla fina bär kommer att landa väldigt mjukt iallafall! Man blir lite sugen att lägga sig här och vila själv, så mjukt och fint blev det.


I de övriga odlingsrutorna gror sallad, rädisor, morötter, ärtor, rättika, lök, potatis, mangold och rödbetor. Trots att jag var så sen med allt så har det bara på några dagar börjat gro och visa färgI växthuset är det grönt och fint här har vi tomater, paprika, chilli, melon, gurka och frostkänsliga örter. Det har varit en bra start på odlingssäsongen med mycket sol och värme vilket har gjort att allt vuxit enormt.Tomaterna har blivit lite efterstta men nu har trädgårdsmästaren tagit alla tjyvar, det blev en hel hög, och bundit upp alla plantor så det har en egen lina till varje stam.


I år provar han flera nya sorter närmare bestämt 29 stycken. Vi rymmer inte alla här hemma men han har tagit hem 19 stycken av de han tycker verkar vara mest spännande. Jag kommer nog att ha närproducerade tomater på Hanssons hela sommaren och hösten, kan man bli less på tomater?

4 kommentarer:

Marieberg sa...

Era odlingar ser verkligen ut att vara helt igång och jättefina.
Mest intressant är experimentet med ullen runt jordgubbarna. Vi har ju också en hel del ull som vi bara slänger. Lova mig en rejäl utvärdering av testet framöver, jag väntar med spänning. :-)

Katarina sa...

jag har också funderat på ull runt jordgubbarna, men inte hunnit ringa och fråga om, ex Dezi, har någon till övers.

Marianne sa...

En variant av snögubbar.. =)

Annelie sa...

Återkommer med skörderapport
Tänkte redan ifjol att ull måste vara bättre än ingenting när vissa gubbar låg mot backen och hann börja ruttna
Ullen blir vit som snö av allt detta regn, väldigt snyggt faktiskt /Annelie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails