tisdag 21 september 2010

Några små glimtar från höjden i dotterns och O´s regi!


O och Atle pustar bilen inför försäljning av DKWn

Utsikten mot sjön efter Trädgårdsmästaren och O:s massive attack på slyn!


Vi tar vara på årets skörd av äpplen, dessa är donerade av familjen på Artillerivägen.
Här har vi även hjälp av deras assistent i mosarbetet.


5 liter smaskig mos att avnjuta till frukostgröten i vinter.


Det blev en hel del över, äppelträdets grenar på artillerivägen dignade tunga av frukt i år. Så jag passade på att göra goa små äppelringar, till müsli, eller fredagsmys.

Det är lite pyssel, tre dagar på tork innan dom är färdiga. Ska försöka hinna göra några omgångar till, då dessa små gooingar är försvinnande goda!

Det har varit två rofyllda veckor här uppe på höjden (med undantag för kräftskivan). Och oj vad vi har trivts, skulle kunna fortsätta leva såhär..i deras kläder ett tag till! Fast å andra sidan ska det bli ganska skönt att päronen kommer hem imorgon. Djuren är mer än någontig annat helt underbara, men ser fram emot en hel natts sömn utan Nils kraffsandes på fönstret för att göra en uppmärksam om att han vill in. Pappa vet precis vad jag pratar om, har nog axlat hans roll dessa två veckor. För O, han sover som en stock utan någon som hellst notis om djurens nattliga äventyr.


Mosters svartvinbärssaft och artillerivägens plommon.
Tack och hej för denna gång! Finns nog risk att vi dyker upp här fler gånger med tanke på hur beundransvärt bra vi har tagit hand om gården medans päronen varit ute på äventyr i stora vida världen ;) / Dottern och O
Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails