måndag 7 september 2009

Gårdsaktiviteter

Bagglammen. Jag säljer tre av dem som livlamm. Om det inte går så får vi äta upp dem, kanske spara 42:an för han är så fin exteriört, trevlig och sällskaplig. I bakgrunden syns deras skuggtak som nu också är regnskydd. Det är byggt av hake-ställning inte så snyggt men portabelt och stadigt, de ligger gärna där ned det regnar.
I söndags så hjäpltes jag och syrran åt att preparera dem med Flusa mot mygg och knott.
Med den varma höst som varit så frodas svidknotten, helt omöjligt att vara ute i markerna för både oss och djuren. Redan efter nån timme så gick det lugnt och betade utan att stressa runt för att slippa knotten.


Grannen har gett oss halm han har ju slutat med hästarna. Vi hämtar med "arbetshästen" och nybyggda flaket . 15 balar tog vi det finns 4 lass till som vi ska ta hem.

Elen till vedboden och växthuset ska på plats i höst. Här gräver Trädgårdsmästaren ned kabeln.


Putsning av väggarna i ladugården som nu ska bli fårstall. Det måste ha varit fuktigt i lagårn med 15 kor och kalvar, betongstenen har erroderat och putsen är borta. Vi tänkte bara släta till det lite och kalka.
Får kanske lyfta bort några fönster för att få bättre ventilation.

Få se hur långt T hinner, det är inte lite att fixa. Tur att han kan det här med putsning, knycken sitter fortfarande kvar i handleden när han slammar. Vi får se om det blir klart innan oktober?
Vi måste sköta våra företag också, även om vi har lågsäsong nu.
Tackorna ska få gå ute så länge som det bara går, de har ju lilla ladan att söka skydd i.
Jag ägnade några timmar på söndagen att stänga en ny del av vallen/återväxten. Damerna var lyckliga när de fick komma ut på nya delen av betet med Flusa på ryggen som skydd mot knotten. Jag höll på att bli tokig själv på alla knott som kröp in i öron, mun och ögon.



Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails